Chrome 28 uzrokuje probleme s Avirom

Google Chrome došao je do svoje 28. stabilne verzije koja je dostupna za nadogradnju od ovog tjedna. Sa sobom donosi zakrpe za 15 različitih sigurnosnih propusta, za čije otkrivanje su razni neovisni stručnjaci dobili 35.000 USD kroz poznati Googleov nagradni program.

Međutim, nova je verzija preglednika gotovo neupotrebljiva korisnicima koji na računalima imaju instaliran Avira antivirusni paket, točnije Avira Web Protection na Windows operativnom sustavu. Preglednik i antivirusno rješenje nisu u potpunosti kompatibilini, pa u slučaju da korisnik ima uključenu podršku za IPv6 protokol u Aviri, Chrome blokira pristup svim web stranicama. Prema izjavi na njihovoj stranici, Avirini stručnjaci već rade na otklanjanju problema, a do tada preporučuju isključivanje problematične podrške za IPv6.

Izvor: bug.hr

Ubijeni poštar iz Tešnja imao je 30 rana po cijelom tijelu

Obdukcija je završena i, prema njegovim riječima, H.M. je imao veliki broj ubodnih rana i posjekotina po čitavom tijelu, oko 30. 

On je naglasio da još uvijek nije privedena nijedna osoba, ali da policija intenzivno nastavlja sa istražnim radnjama kako bi se pronašao počinilac ubistva. 

"Ubijeni je bio poštar i za vrijeme ubistva nalazio se u kući i bio je u civilu, a novac koji je bio kod njega nije otuđen", kazao je Kulenović.
Izvor: klix.ba

Stanija abortirala na "Farmi"?

Pevačica i bivša farmerka Goca Božinovska, tokom gostovanja u večerapšnjoj emisiji "Narod pita" razotkrila tajne Stanije Dobrojević. Naime, Goca je otkrila da Stanijinog bivšeg dečka zna od ranije jer se druži sa njenim sinom Mirkom, kao i da je starleta na "Farmi" pila "Klometol", lek protziv mučnine i povraćanja.
- Ušla sam na "Farmu" poznavajući njenog bivšeg momka, tog Šarenog koji je drug sa mojim sinom, ali joj to nisam rekla pred kamerama. Ona je bilau vezi sa jednim lepotanom, čak ga je i pozdravljala pred kamerama sa mnom  - otkrila je Goca dodavši da je starleta pričala kako bi bilo lepo da se on dođe do kapija imanja da ga vidi samo.

Pevačica je otvoreno govorila o svemu što je znala za Staniju pre njihovog ulaska u rialiti. Kako je više puta tokom trajanja "Farme" pričala da zna mnogo toga o Staniji ali da neće pričati o tome dok se ne završi rialiti, sada je rešila da kaže sve o čemu je ćutala 110 dana. 
- Podržavala sam Staniju i favorizovala zbog toga što ona devojka od momka koga ja lično poznajem. Kada je Stanija krenula u priču sa Filipom meni ništa nije bilo jasno, međutim, kad sam videla da je krevet počeo da se ljulja i kada smo morali da donosimo "Klometole" pošto je morala da ih pije jer je imala problema sa nekim ovaj  virusom - ironično je objašnjavala Goca, dodavši da je ona isti taj "virus" preležala tru puta, aludirajući na tri porođaja koja je imala. 

Pevačica je objasnila ono o čemu se spekulisali prethodnih meseci - da li je Stanija zatrudnela na "Farmi" ili nije. Iako je i sama sumnjala u to, Goca je čula razgovor koji joj je odgonetnuo sve.

- Izlazeći sa "Farme" bila sam pozvana u produkciju kako bi me ljudi pozdravili. U tom trenutku, kada smo se Stanija i ja smenjivale, ulazi ona i kaže: Kakav sam šou napravila mogla je i beba da se rodi na "Farmi" - rekla je Goca.
izvor: www.blic.rs